Rolllemodeller

Her er ledertalentene 2015 med flerkulturell bakgrunn

Her er ledertalentene 2015 med flerkulturell bakgrunn

by

 

Følgende krav stilles til ledertalenten

35 år eller yngre (født 1980 eller senere)

Har resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar

Utmerket seg som leder i næringslivet

Andrzej Golebiowski Andrzej Golebiowski

Direktør for prosjektutvikling og landsjef i Sør-AfrikaScatec Solar

Etter lynkarriere i FN og McKinsey er han nå landsjef for Scatec Solar i Sør-Afrika, og direktør med ansvar for prosjektutvikling. Han har med stor suksess ledet arbeidet med å vinne anbudskonkurranser for flere store solenergi-prosjekter i en rekke ulike land. En leder med internasjonalt tilsnitt og bevist evne til å skape resultater i ulike markeder og områder.

 Robert Gulevski Robert Gulevski

Business Area Manager

Bring

Robert er en leder som kan vise til både betydelige resultater og medarbeidertilfredshet i en kompleks og omskiftende bransje. Det trekkes frem at han er svært dyktig til å involvere både lederne og medarbeiderne sine, samt at forretningsområdet hans har klart å ligge i forkant og tilby innovative og kundeorienterte løsninger, noe Robert i stor grad krediteres.

 Susanne Kaluza Susanne Kaluz

Redaktør for Kvinneguiden

Egmont Publishing

Har utmerket seg med sitt samfunnsengasjement. Hun har vist at hun er uredd for å ta tak i utfordringer, og beskrives som engasjerende med stor stå-på-vilje. Har bygget opp Norges ledende nettsted for foreldre, og er i dag redaktør for landets største nettsted for kvinner – med nær én million brukere i uken, positiv bunnlinje og stadig vekst.

 Arbab Ummar Dar Arbab Ummar Dar

Finansdirektør

Nordea Bank Norge ASA

Har gjort lynkarriere i Nordea. Begynte som financial controller i desember 2014, og etter bare et par måneder fikk han tilbud om å lede et team på 15 ansatte. I august i år gjorde han et nytt opprykk, og er nå CFO for Nordea Bank Norge ASA. De hurtige stegene har blitt lagt merke til i organisasjonen, og han beskrives som en inspirerende og nytenkende person med fokus på samarbeid og det å utvikle andre rundt seg

 Karl Munthe-Kaas

Karl Munthe-Kaas

Daglig leder og gründer  Kolonial.no

Gründer og entreprenør bak dagligvare-netthandelen Kolonial.no, som har tatt store markedsandeler på kort tid. Forretningsmodellen er skalerbar slik at nye byer og land ligger i ekspansjonsplanene. Karl er reflektert rundt tidligere seiere og tap, og har brukt opparbeidede erfaringer for læring og motivasjon. I tillegg til å ha vært sentral i oppbyggingen Kolonial.no, som i et kompleks og stadig skiftende marked har fått fotfeste med en selskapsverdi på vel 200 millioner kroner etter bare to år, er han også styremedlem og bidragsyter i etableringen av delingsøkonomi-suksessen Nabobil.no.

Sheraz Hussain Sheraz Hussain

Administrerende direktør

Lunchfarm

Utviklet en lunsj-app som tillater hver ansatt i en bedrift til å selvstyre lunsjen sin, samtidig som det automatisk blir opprettet produksjonslister for storkjøkkenet og kjørelister for logistikkselskapet. Hyllet for at han tar samfunnsansvar og startet bølgen for donering via bedriftsinntekter. Utvikler for tiden et globalt doneringssystem i samarbeid med FNs WFP som gjør at aktører i matbransjen enkelt kan donere et måltid for hvert måltid som blir solgt.

 Daniel Michalczyk Daniel Michalczyk

CEO – Likenshare

Daniel har i løpet av de siste seks månedene endret Trybe AS, et selskap som spesialiserer seg på kundeinnsikt og markedsanalyse, fra å være en lokal Skandinavisk spiller til å bli en global aktør innenfor market research og big data analytics. Selskapet har i dag noen av verdens største merkevarer på kundelisten, som Coca-Cola, Nestle og Unilever, og aktive medlemmer i 72 land. Før Trybe ledet Daniel Uber i Tyskland, hvor han var ansatt nummer 1 i landet. Han har studert Politics, International Business and Entrepreneurship ved Lancaster University, EAE Barcelona og Cambridge University.

 Daro Navaratnam Daro Navaratnam

Daglig leder og gründer

Dsafe

Navaratnam er gründer og sjef i Dsafe, som han etablerte da han studerte på Entreprenørskolen ved NTNU. Digitaliserer flere tjenester til varehandelen, og selskapet han startet fra scratch har i dag flere store kjeder som kunder i Norden. Dsafe ble solgt til globale betalingskonsernet Bambora. Daro er utdannet sivilingeniør ved NTNU.

 Roberto Pinia Rubio Roberto Pinia Rubio

Direktør for digitalsatsinger

EnterCard International

Pinia er Head of Digital Proposistions i det nordiske finansselskapet EnterCard International, et joint-venture mellom Barclays Bank og Swedbank. Han er medlem av både konsernets IT- og kommersielle ledergruppe, med ansvar for bl.a. mobil- og nettbank. Pinia er også gründer av nettstedet Bonusfeber i Skandinavia. Han studerer både jus og ledelse ved BI, ved siden av jobb.

 Milo Stanisic Waagaard Milo Stanisic Waagaard

Prosjekt- og utviklingssjef

Eltel Sønnico ASStanisic

Waagaard leder den nasjonale prosjektavdelingen og er sjef for forretningsutvikling og salg innen mobil telekommunikasjon i Eltel Sønnico AS, hvor han har hatt ansvaret for flere store nasjonale prosjekter, blant annet utbyggingen av Nødnett og avtaler med selskap som Telenor, Telia Sonera, Motorola og Mobile Norway. Han har lederutdanning fra INSEAD innen strategi, innovasjon og moderne lederskap, og har også bakgrunn som prosjektleder og elektriker.

 

Hele listen finnes her kilde e24, med forbehold!
diflucan price canadafluconazole price increase
purchase doxycycline hyclate onlinebuy doxycycline monohydrate
generic name for zyban buy zyban online canada
xenical 120 mg pricexenical price cvs

purchase zoloft100mg of zoloft for anxiety
buy generic stromectolStromectol 3 mg tablets
how much does prednisone cost at walmart Prednisone natural alternative
arimidex buy onlineAnastrozole generic cost

Kommentarer

kommentarer