Om oss

Ambisjoner.no er blant Norges ledende nettportaler som fokuserer på utdanning og karriere. Nettstedet retter seg spesielt mot personer med minoritetsbakgrunn, og motivere unge til høyere utdanning og karriere uansett bakgrunn.

Bakgrunn

Ambisjoner.no ble etablert i mai 2007, etter å ha merket behovet for gode veiledere. Mange etniske minoriteter klaget over at skolene rådet de til å utdanne seg innenfor fagområder som ikke interesserte dem. Foreldrene på sin side, ønsket at barna deres skulle ta prestisjefylte utdannelser. Ungdommene følte seg ikke forstått verken hjemme eller på skolen. Media og politikere dannet et bilde av etnisk minoriteter som samfunnstapere.

Media har alltid hatt behov for å skape kontroversielle overskrifter. Overskrifter som i stor grad trekker frem negative aspekter som gjenger, kriminalitet, svindel etc blant minoriteter.

Ambisjoner.no skulle være holdningsskapende

Vi følte derfor at Ambisjoner.no kunne fungere som et motstykke, og bidra til å lytte, inspirere og ikke minst motivere. Og å forstå elevene og studentene på deres egne premisser og å skape tillit. Gjennom facetime for pc vår nettportal hadde vi mulighet til å åpne en helt ny verden for minoritetsungdom. Vårt mål var å inspirere de til å tenke: ”Yes we can”.

Nettsiden skulle også trekke frem personer som hadde utmerket seg i sine karrier og i sin utdanning som både et forbilde og inspirasjon for andre. Sist men ikke minst ville vi vise Norge at det fåtallet som ofte blir t omtalt i media, ikke representerte majoriteteten av minoritetene.

Ambisjoner.no har en positiv grunntone som viser løsninger og muligheter. Vi skriver om den økte etterspørselen fra offentlig forvaltning og privat næringsliv etter personer med internasjonal bakgrunn. Vi skriver om de unge talentene som utmerker seg innenfor kunst og kultur, de ukjente ”heltene” som har suksessfulle karrière, eller hun jenta som alltid ønsket å male. Det er dette Ambisjoner.no ønsker å trekke frem.

Ambisjoner.no registrerte også at offentlige- og private bedrifter slet med å skaffe høyt utdannede personer. I en globalisert verden med hard konkurranse er det stadig behov for dyktig arbeidskraft. Samtidig som det finnes mange dyktige personer i yrker som ikke samsvarer med deres kompetanse. Ambisjoner.no har som mål å plassere rett person til rett stilling. Gjennom å rekruttere dyktig arbeidskraft ,skal vi hjelpe våre samarbeidspartnere i å lykkes med sine forretningsmål.

I dag tar Ambisjoner.no også opp aktuelle problemstillinger relatert til jobb og utdanning via vår nettsted. Vi er en del av drivkraften som oppfordrer etniske minoriteter til å velge yrker som interesserer de. Gjennom våre intervjuer av etniske minoriteter ønsker vi å motivere flere til å ta høyere utdannelse og å skape karriere.

Våre samarbeidspartnere