Rolllemodeller

Stylistdrømmen ble virkelighet

Stylistdrømmen ble virkelighet

by

Afaf Ali er en selvstendig jente med en virkelig passion for fashion, og man kan se på lang vei at denne jenta har peiling på hva hun driver med. Ikledd en pelsjakke arvet fra mormor, høyhælte ankelboots og skinny jeans møter hun meg på Kaffebrenneriet på Frogner.

Den unge stylisten har timeplanen smekkfull ,hun er fast stylist for KK og Henne, der hun styler damer til Bli Ny dager, og i tillegg er hun nettopp ferdig med innspilling av det nye tvprogrammet « Idas fristelser», der hun var Ida Gran (vinner av Hele Norge baker) stylist.

– Jeg har helt siden jeg var liten jente vært opptatt av hvordan mennesker går kledd, hvordan de velger å ha håret, hvordan en farge passer til resten av helheten og så videre, forteller hun. Jeg er en veldig visuell type, jeg liker når ting ser pent og bra ut, så det å bli stylist var en vei som føltes veldig naturlig for meg.

Afaf er opprinnelig fra Somalia og kom til Norge som 8 åring med resten av familien. – Jeg har syv søsken og da jeg var liten så elsket jeg å klippe dem og bestemme hva de skulle ha på seg, så stylistgenet mitt har vært der siden jeg var liten jente, forteller hun. – Jeg har bestandig hatt denne interessen og derfor visst hva jeg skulle gjøre videre med livet mitt.

Afaf jobbet som butikksjef i klesbutikken Coast , og hadde i en periode ansvaret for tre av butikkene i kjeden. Hun følte at hun ville nå enda lengre med klesinteressen og videre studier for å se hvor det kunne bringe henne.

– Jeg fikk barn som 23 åring så det å ta en lang moteutdannelse i utlandet var uaktuelt. Jeg sjekket litt rundt og kom over en skole i statene hvor det var mulig med et intensivt kurs innen mote, forteller hun. Afaf pakket derfor kofferten og vendte snuten mot LA sommeren 2011. Etter kurset var ferdig ble hun tilbudt å jobbe som assistent for kjendisstylisten som holdt kurset, Luke Story.

– Jeg er veldig takknemlig for de månedene jeg studerte og jobbet i LA, forteller Afaf. Det var en veldig lærerik periode av livet mitt.

Etter endt jobbing i LA gikk reisen tilbake til Oslo og den unge stylistspiren ville gjerne finne seg veien inn til motebransjen i Norge. Afaf sto på terskelen til en ny jobb i en helt annen bransje da School of Fashion Industry dukket opp som et alternativ.

– Jeg forsto at skulle jeg ha noen fremtid med stylistdrømmen min så var det nå eller aldri og at jeg måtte satse på det jeg virkelig ville, forteller hun.

Afaf startet på SOFI og det bar med seg frukter. Etter endt utdannelse fikk hun et internship i bladet Costume, der hun jobbet som moteassistent i noen måneder.- I tillegg var jeg assistenten til Margrethe Gilboe, som er eier av stylingagenturet Pudder. Der var jeg i åtte måneder, forteller Afaf.

Den ambisiøse jenta ville etter hvert stå på egne ben. Det viste seg å være rett avgjørelse og hun var veldig heldig og møtte på de rette menneske til rett tid. – KK tok meg i mot og jeg begynte å ta oppdrag fra bladet. Etter hvert så ballet det seg på og jeg fikk oppdrag fra shoppingsenteret, reklamebyråer, programledere og tvprogrammer.

Som stylist i en bransje med mange om benet så kan det være en tøff oppgave å ha nok oppdrag, men Afaf har tydelig bevist at hun har kommet over dørterskelen i bransjen. Hva er hennes beste råd til andre? –Stå på og si ja til alt, forteller Afaf. Og ha troen på at du skal klare å få til det du ønsker, det er veldig viktig. Det vil alltid være dager der du føler deg mislykket, men husk at så lenge du jobber hardt så får du det til. –Jeg visste fra dag en hva drømmen min var, og at jeg skulle få det til, koste hva det koste ville. Jeg sa aldri nei til noe og var ydmyk, intet oppdrag var for «dårlig». All arbeid er en erfaring som man kan lære av. Det er viktig å være åpen for de mulighetene man får og være uredd.

Til ungdom som står på terskelen til voksenverden og lurer på hva de skal satse på så har hun følgende råd.

– Det er viktig å ta utdanning, og om du er som meg og ikke født i Norge så lær deg språket godt og integrer deg i det norske samfunnet. Og har du drømmer så ta disse drømmene seriøst. Nå tok jeg jo utdanning, men om du ikke gjør det samme så jobb hardt i stedet.

Afaf har gode minner fra School of fashion Industry. – Det er en fantastisk skole og tiden gikk veldig fort. Derfor er viktig å gjøre det beste man kan ut av den tiden man er der. TA tak i seg selv og sette deg inn i alt du må lære, og les gjerne litt ekstra. Dra på alle eventene som blir arrangert og lær deg alle merkene. Bli kjent med andre på skolen, og lytt til hvorfor de andre elevene er der.

Engasjer deg og ta til deg all kunnskapen som læreren og mentoren du møter via skolen lærer deg

– Veien videre for meg nå er å utvikle meg til å bli enda bedre, forteller hun.- Jeg skal nemlig bli den beste stylisten det er mulig å bli. Målet mitt en internasjonal stylist.

Kommentarer

kommentarer

Related Sofi Articles

Similar Posts From Sofi Category