Rolllemodeller

Den største begrensningen mellom deg og målet ditt er deg

Den største begrensningen mellom deg og målet ditt er deg

by

– Når folk sender meg meldinger på LinkedIn for å fortelle meg at de har søkt på flere jobber uten og lykkes, da tenker jeg at det må være noe galt med måten de har presentert seg på, CVen eller søknaden. Så første steg er å få dette på plass. Det neste spørsmålet mitt er alltid; hva har du gjort selv for å nå målene dine? Har du sittet i sofaen og ventet på svar eller har du vært ute og skaffet deg relevant erfaring og nettverk?

– Det første man må gjøre er å bli kjent med seg selv, og ikke minst være trygg på seg selv. Folk ser kanskje på stillingen min og ønsker også å bli finansdirektør i et selskap. Det har de all rett og grunn til å gjøre, og jeg ønsker at alle skal nå de drømmene de har, men de må også kjenne seg godt nok til å svare på om de har de rette egenskapene, kompetansen og erfaringen som kreves for å ha den rollen? Du må gå inn i deg selv å finne ut hva du er god til og hva du brenner for. Så setter du deg et hovedmål og  mindre delmål for å nå hovedmålet, mener finansdirektøren. Å bare ha en stilling for å ha en stilling er feil, man må inneha den rollen man trives med forteller han avslutningsvis.

Det er fortsatt et omdiskutert tema om det er vanskeligere å få seg jobb i Norge om man har et navn som antyder at man er av flerkulturell bakgrunn. Dar har aldri opplevd noen utfordringer med det.

– Da jeg landet min første utdanningsrelaterte jobb i EY Norge (Ernst & Young), hadde det ingen ting med hvorvidt jeg var etnisk norsk eller ikke å gjøre. Jeg personlig har aldri opplevd diskriminering eller rasisme på bakgrunn av navnet mitt i arbeidslivet. Har du gode karakterer på skolen så spiller det ingen rolle om du har et utenlandsk navn. Det er kompetansen de er interessert i, ikke navnet ditt, sier han.  Han benekter ikke at han har hørt om tilfeller der enkelte har hatt utfordringer.

– Det handler om å ha det riktige ambisjonsnivået. Har du D i snitt og uten erfaring kan det kanskje være utfordrende å få deg en toppjobb, så vil du sikte høyt må du starte allerede på studiet, legger han til.

Fikk drømmejobben etter ett år

Til tross for en overraskende kjapp karriérestigning i Nordea, var det i den første utdanningsrelaterte jobben sin Dar la grunnsteinene for den videre suksessen sin.
– Jeg har levd konsulentlivet i 7 1/2 år som revisor i EY Norge og de siste tre årene der jobbet jeg med alt mulig rart innenfor konsulentvirksomhet, holdt kurs, HR relaterte aktiviteter, you name it. Og det innebar mye jobb, men jeg lærte ekstremt mye. Jeg hadde aldri klart å komme der jeg er i dag hadde jeg ikke lagt ned alle de timene jeg gjorde der.

Før Dar ble tilbudt jobb i Nordea jobbet han først som konsulent for dem i to år via EY. I sin egen livsplan hadde han tenkt å gjøre karriere i EY Norge, og det ble luftet ideer om partnerskap litt lenger ned i veien. Men, så innså han at partnerskapet lå omtrent 15 år fram i tid og begynte å bli utålmodig.

– Allerede etter seks måneder som konsulent ville Nordea at jeg skulle begynne å jobbe her, men da var jeg så loyal overfor min daværende arbeidsgiver at jeg sa nei, fordi de sa at jeg kom til å ha et bra karriereløp og kunne bli partner der.

– Så begynte jeg å tenke at ja, kanskje jeg blir det, men det er kanskje først om 15 år. Jeg er ekstremt utålmodig og tenkte at å vente i 15 år orker jeg ikke, ler han.

Da han gikk over til Nordea gikk han fra å være manager i EY Norge til financial contoller, noe som kanskje var et skritt ned på karrierestigen. Likevel fristet det mer å starte en ny karriere  i en nordisk bank som Nordea er og prøve seg på de mulighetene det ga. Jobben i EY Norge tok mye tid og Dar ville gjerne ha mer tid til familien sin.

– Min kone er fra Tyskland, hun forlot familie venner alt og flytta til Norge og så begynte jeg å tenke jeg kan ikke ha det livet jeg har som konsulent når kona mi har gitt opp så mye. Så jeg tenkte ok, Nordea, jeg kjenner dem, i tillegg til at det virket som en interessant arbeidsplass med menneskene i fokus. La oss forsøke det.

– For meg var familie viktigere enn jobben, og tittelen betydde mindre, og det skulle ikke ta lang tid før mulighetene dukket opp. Første steget var å bli teamleder etter tre måneder, og selv om jeg var usikker på om dette var riktig, så grep jeg muligheten.

Etter nye tre måneder kom det et nytt tilbud på bordet som Dar trodde ville komme fem år lenger ned i løpet. Nå sto han plutselig overfor drømmejobben. CFOen i Nordea sa opp sin stilling og Dar fikk en telefon med oppfordring om å søke på jobben.

– Og jeg bare, ja, det kan jeg tenke meg, jeg har liksom planlagt det når jeg begynte i Nordea, men jeg tenkte dette skulle ta fem år for å bli varm nok i trøya til å ta en slik utfordring. Men så sa jeg pokker heller! Intervjuprosessen kommer jeg sikkert til å lære mye av, tenkte jeg. Så var jeg innom tre ganske tøffe intervjuer med alle mulige tester, og konkurrerte med 5 andre kandidater. Plutselig satt jeg med et tilbud om å være den nye finansdirektøren, da kan man ikke være annet enn bare ydmyk.

I en alder av 31 år var han altså blitt finansdirektør i Norges nest største bank.

– Da jeg fikk tilbudet sa jeg ydmykt ja, men at jeg er avhengig av å få veiledning og coaching underveis.

Det han fikk beskjed om da var: Hvis vi tror på deg, hvorfor skal ikke du tro på deg selv? Da gikk det opp et lys for Dar.

– Ja, det er sant det. Kanskje jeg stiller for høye krav til meg selv. Hvis andre tror på meg så skal jeg tro på meg selv også, smiler han bredt.

– Jeg har blitt tatt imot med veldig åpne armer. Ingen har hatt noe skepsis til at jeg er ung. Det er sikkert noen som tenker at skal den «unggutten» der på 31 år komme her å utfordre oss, men samtidig så tror jeg at tenkte at en ung person sikkert kan bidra med mye nytenkning og kan utfordre oss på nye måter, poengterer Dar.

Alltid villig til å lære

Nå har Dar sittet i rollen som finansdirektør i over ett år. Han er fortsatt like ydmyk som da han fikk tilbud om jobben.

– Jeg pleier å si at jeg kan langt fra løpe, jeg kan knapt gå, jeg har begynt å krabbe. For det er Nordea vi snakker om her. Du skal ha enorm respekt for en så stor organisasjon som det Nordea er. Det er svært, det er komplekst og det er ikke alltid du vet hva de ulike typene mennesker driver med så du må være villig til å lære og hele tiden utfordre deg selv på nye ting. Sette deg noen mål på at du skal lære deg noe nytt kanskje hver dag. Og være ydmyk. Det er ekstremt viktig. Å ta med seg den ydmykheten om det så er med folk som sitter i resepsjonen eller som er ledere for andre områder enn det du er leder for selv, sier han.

Avhengig av et bra team

Dar forteller at det var krevende, men også svært lærerikt å bli kastet ut i et så stort ansvar i ung alder.
– Jeg lever etter et prinsipp som heter «The sky is the limit» og jeg sier alltid at den største begrensningen mellom deg selv og det du ønsker å oppnå, er deg selv. Så den dagen du sier at den ting ikke er mulig, den dagen begrenser du deg selv. Så ja, det har vært krevende men det handler om å hoppe ut i ting og så ta det som det kommer.
Det han anser som det viktigste han har lært i sin karriere er å ha integritet og god arbeidsmoral, samt å kjenne sine styrker og svakheter.

– Konsulenter er veldig flinke til å se problemstillinger, utfordringer, men også løsninger og det er de tingene jeg har tatt med meg fra konsulentlivet kombinert med en god arbeidsmoral. Som leder må du være løsningsorientert. Bakgrunnen min er fra revisjon og som konsulent. Det jeg hadde utfordringer med var å  presentere ideene mine på en kreativ måte. Men jeg løste det sammen med kolleger. For meg er det viktigste å løse en oppgave som et team. Det er ikke meg, meg, meg. Vi jobber som et team.. Jeg er avhengig av et bra team rundt meg, understreker han.

Dar er opptatt av å ha folk rundt seg som kan støtte seg der han føler andre kan løse oppgaven på en bedre måte
– Er du ikke kreativ selv, samarbeid med noen som er det. Det er noe av det første man må erkjenne, ens egne begrensninger, og så velge seg samarbeidspartnere som utfyller det. Det er viktig å ha selvinnsikt, og selvinnsikt nok til å sette seg ned å tenke hva er egentlig begrensningene mine og hvilke mennesker må jeg ha rundt meg for å løse utfordringen på best mulig måte.

Skap store og solide nettverk

Uansett hvilket yrke du skal inn i så kommer du ofte ingen vei uten et godt nettverk. Det har Dar tatt med seg gode erfaringer med fra tiden som konsulent.
– Networking er noe jeg virkelig har tatt med meg fra konsulentbransjen. Det å bli kjent med mennesker, snakke med folk, utvikle evnen til å plukke opp ting. Det å komme til en kunde, forstå kundens behov, forstå problemstillingen raskt og allerede der komme med noen forslag til løsninger.

Ydmykhet og god kommunikasjonsevne er også noe Dar setter høyt på lista over ting man bør lære seg tidlig.

– Jeg sitter jo og har samtaler med alt fra administrerende direktører til folk som sitter med detaljene og gjør jobben, det handler om hele tiden å tilpasse kommunikasjonen i forhold til hvem som er din motpart. Det viktigste man må ha med seg som leder, det er ydmykheten. Det må man alltid ha i alle mulige sammenhenger. Det å være cocky og sitte der og bare være «dette kan jeg og dette er jeg best på» det fungerer ikke. Sånne holdninger går ikke. Jeg mener du har alt å tjene på å være ydmyk uansett stilling og yrke.

Søk på relevante jobber

Dars beste råd til unge mennesker som ønsker å satse på karrierelivet er å sette seg klare mål og stake ut kursen din etter det du er god på.

– Jeg ville sagt: Ha et overordnet mål på hvor du vil og hva du vil med livet. Men ha det som et mål som er et stykke unna, sett deg noen delmål for hvordan du skal nå det overordnede målet. Sett deg små mål gjennom hele karrieren din og jobb målbevisst mot målet. Vær hele tiden bevisst på hva du er god på og hva du er mindre god på og enten hvordan du skal bli bedre på det du er mindre god på eller få med deg mennesker som kan dekke de områdene du er mindre god på sånn at du skinner, men også sånn at dere skinner sammen. Det er viktig å skinne sammen med andre.

Og når du skal på jobbintervju mener han at det aller viktigste er å være seg selv og ha kompetansen i orden.
– Ikke prøv å være noe du ikke er. Jeg har intervjuet alt for mange mennesker som prøver å være noe de ikke er og det skinner igjennom. En person som har erfaring med å intervjue, ser det. Ikke bruk et språk du ikke er komfortabel med å bruke fordi man ser at du prøver å imponere.

Vær deg selv! Er rådet til Dar

Karakterene dine og skrivefeil på CVen er en annen ting som kan stå mellom deg og drømmejobben.

– Ha selvinnsikt. Det kan kanskje være vanskelig å få seg en toppjobb hvis du ikke har gode nok karakterer eller relevant erfaring. Og sjekk alltid om du ikke har skrivefeil i CVen din eller søknaden din, dette er typiske ting folk ryker på, og ikke minst søk på relevante jobber. Hvis ikke, kaster du bort både din egen  og andres tid.

 Det er kompetansen det står på

Det å ha flerkulturell bakgrunn ser ikke Dar på som noen begrensning for å ikke lykkes. Han er født og oppvokst i Norge, med pakistanske foreldre, og mener at det ikke er noen grunn til at han ikke skal ha de samme mulighetene som noen som har vokst opp med etnisk norske foreldre. Han mener at det snarere er en mulighet.

– Det er ikke noe spesielt at jeg med flerkulturell bakgrunn i 2016 har en lederstilling. Hvis det er spesielt så er det noe grunnleggende galt med systemet. Bruk anderledesheten som en mulighet og ikke en begrensning. . Vi går på de samme skolene, har de samme mulighetene, og da skal det ikke være noen ulikheter mellom hvilke jobber man får. Til syvende og sist er det kompetansen det står på. Det er det som teller.

Mange tenker at man må for å bli akseptert må man leve en viss livsstil, men det er ikke noe problem. Du får tvert i mot mer respekt hvis du er deg selv og bevarer integriteten din. . Når folk spør hvor jeg er fra så sier jeg at jeg er fra Oslo. Jeg er fra Tåsen. Så du lurer på min etniske bakgrunn? Foreldrene mine er fra Pakistan. Jeg praktiserer religionen min, jeg er muslim, men jeg er norsk. Og jeg er finansdirektør i Nordea, konkluderer han med et bredt smil.

Skrevet av

Renate Dredvik

Kommentarer

kommentarer