Med hjertet på rette stedet

Med hjertet på rette stedet

Med hjertet på rette stedet

by 03/02/2015

Musikeren med det klingende navnet Harley Hanson (34) ønsker oss velkommen til hans idylliske hjem i Bærum. Samboeren hans lager mat på kjøkkenet mens datteren leker på stuegulvet. Huset er hjemmekjært og bildene på veggen tyder på en trygg og god familie full av kjærlighet. Det er lite som minner om den ville fortiden hans og hvor galt det kunne ha gått.
Vi nordmenn har blitt kjent med Harley gjennom hans store lidenskap, musikken. Han har sunget på God Morgen Norge, og hans siste sang Wake me up blir spilt på Spotify. Men de siste årene har en ny lidenskap blitt dyrket frem, lidenskapen til å være den som hjelper vanskeligstilte ungdommer på rett vei.

Harely har selv vært ung og nysgjerrig på livet og alt om er spennende. Han bestemte seg som 16åring at han ikke ville ha et a4 liv; han ville bli rockestjerne, se verden og leve livet på best mulig måte. Han forlot hjembyen Chesterfield og reiste rundt i verden. Ferden hans endte i Norge der han ved siden av musikken drev aktivt med kickboksing.

– En del av vennene mine brukte steroider for å bli større. Jeg så hvor effektivt dette var og startet med det selv. Jeg bekymret meg aldri over at det kunne være skadelig. Jeg tenkte at sånt skjer ikke meg. Jeg var jo tross alt kun 24 år på denne tiden. Jeg jobbet i tillegg som dørvakt og festet mye.

Misbruket til Harley viste sine spor i 2009. Svimmelhet og kvalme ble en del av hverdagen og en dag besvimte han. Harley ble sent til Fredrikstad Sykehus der det ble påvist at hjertet ikke hadde taklet steroidene. Den da 29 år gamle mannen hadde pådratt seg en alvorlig hjertefeil og var avhengig av pacemaker for å overleve.

– Jeg fikk sjokk og følte at dette virkelig var et skritt bakover. Men det skrittet ga meg en oppvekker.

Jeg sto på en måte utenfor og observerte hvordan livet mitt hadde utviklet seg, hva slags mennesker jeg brukte tiden min på og hvem jeg var, forteller Harley.

– Det var akkurat som en bryter skrudde på et lys i hjernen min, forteller han.

– Jeg tenkte tilbake på alle drømmene jeg hadde hatt som ung. Jo, jeg hadde levd livet, reist og opplevd mye. Men det var noe som manglet. Det var akkurat som om jeg levde livet, men på feil måte.

Harley innså hvor nære han hadde vært å avslutte livet uten å leve livet på den måten han ville; å bli husket for noe. Han hadde ikke blitt den personen han ville bli. Rett før operasjonen lovet han seg selv at hvis alt gikk bra så skulle han ta tak i livet sitt og gjøre det beste ut av det.

– Jeg våknet opp som en ny person dagen etter operasjonen, forteller Harley. – Jeg takket livet som hadde gitt meg en ny sjanse. Jeg begynte å studere barnepsykologi, noe som igjen førte meg til jobb som miljøterapeaut i TUA. Det å jobbe fast i en barneverntjeneste har vært givende for meg da jeg kan dele av egne erfaringer.

– Jeg vil være en inspirasjon for de ungdommene jeg behandler, og vise dem at bare man tar tak i livet sitt så kan man klare alt. Ungdommene sitter og forteller meg om hva de går igjennom, og jeg lytter og forstår, forteller han. –Jeg forklarer dem hvordan livet kan snu og at de kan bli det de ønsker. Men de må gå den tøffe veien selv og fokusere på at alt du gir til verden gir livet tilbake.
Hverdagen til Harley består av trening, jobben, familien, musikk og filmselskapet han driver. Med en så full timeplan er det liten plass til fortidens dårlige impulser.

– Jeg har ikke kontakt med noen i mitt gamle miljø. De vennene tok avstand da jeg tok et skritt videre, mens de fortsatt ble værende igjen på samme plassen. Mange er jo ikke interessert i å se andre mennesker lykkes, ler han. – Men tanken på at de ikke liker at jeg har kommet meg videre motiverer og pusher meg desto mer.

I tillegg til musikken har Harley et tvprosjekt på gang og i oktober 2015 kommer en selvskreven bok.

– Boka heter ”From darkness comes the light”, forteller han og legger til at den er bygd på egne erfaringer. –Jeg skriver om hvordan man kan forstå verden rundt seg og hvordan man kan gjøre det beste ut av alle situasjoner. I stedet for å ønske å gjøre noe så må man faktisk gjøre det, og går det ikke så prøv igjen. Jobb hardt og ikke utsett ting!

Harley innrømmer at det å være nær døden har vært en positiv vekker. – Jeg føler at det var meningen at dette skulle skje. Jeg trengte noe som satte livet mitt i perspektiv. Samtidig har det gitt meg en enorm vilje til å hjelpe andre som er utpå kjøret.. Det ga livet mitt ny mening å hjelpe andre til å finne den rette veien. Jeg vil være et forbilde for de jeg hjelper som trenger å ta tak i livet sitt. Jeg har greid å snu livet til noe positivt og det kan de også få til!

Kommentarer

kommentarer

Related Bufdir Articles

Similar Posts From Bufdir Category