Medisinstudent med viljestyrke

Medisinstudent med viljestyrke

Medisinstudent med viljestyrke

by 21/01/2013

– Jeg er lokal prosjektleder i Oslo og koordinator for Mobile Meds. Prosjektet gir medisinstudenter i Norge og Skandinavia muligheten til å jobbe som studentdoktor i townshipene i Cape Town, forteller Nassima engasjert til Ambisjoner.no

I 2008 ble Norsk medisinstudentforening (Nmf) slått sammen med International Federation of Medical Students Assosiation (IFMSA). Det er verdens største studentorganisasjon og har nærmere en million medlemmer fra rundt 80 land. Organisasjonen arrangerer store internasjonale møter og samarbeider aktivt med blant annet FNs organer som World Health Organization (WHO), og organisasjonen Leger Uten Grenser.

– Det er veldig nyttig å være aktiv i en studentorganisasjon. Man får muligheten til å påvirke viktige avgjørelser som angår deg som student, faget ditt og samfunnet du lever i. Samtidig åpner det mange dører for fremtiden, sier 25-åringen.

Travel hverdag
Nassima forteller at mye av tiden går med til arbeid med organisasjonen, ofte på bekostning av fritid og venner.

– Det mest utfordrende med medisinstudiet er å finne balansen, sjonglere alle gjøremål og få tid til alt, sier hun.

Men Nassima angrer verken på valg av studie eller sitt engasjement i studentorganisasjonen.

– Det å bli prosjektleder i Norsk medisinstudentforening var det beste som kunne skjedd meg, særlig med tanke på internasjonalt arbeid som ligger mitt hjerte nærmest, forteller hun.

Tidlig ute
Nassima er født og oppvokst i Norge med foreldre fra Algerie. Hun har visst fra hun var liten at det var lege hun ville bli og fikk sitt første stetoskop allerede som 3-åring.

– Jeg har alltid vært veldig målbevisst og har fått god støtte fra foreldrene mine. De mener det er viktig å være ambisiøs og har nok ofret mye for å gi meg og mine søsken en så god utdannelse som mulig. De har prioritert å gi oss bedre muligheter enn de selv fikk, og å se oss oppfylle drømmene våre, forteller hun.

Viljestyrke – en viktig egenskap 
Mange unge tenker kanskje at medisinstudiet er for vanskelig og at studietiden virker uendelig lang. Men ifølge Nassima går studietiden mye fortere enn man tror.

– Jeg tror man kan få til det man vil, om man bare vil det nok. Den verste fienden er ofte de begrensningene man setter seg. Det handler om å bestemme seg for noe og gå for det. Selvfølgelig krever studiet hard jobbing, men det må til for å bli god, sier hun.

Til de som tenker på å velge medisinstudiet mener hun den viktigste egenskapen er viljestyrke.

Nassima jobber på barneavdelingen på Rikshospitalet ved siden av studiene.

– Jeg er veldig glad i barn og synes de er spennende å jobbe med. Foreløpig er faget pediatri en favoritt for videre spesialisering, men jeg holder alle dører åpne. Det er også veldig interessant med infeksjonsmedisin som handler mye om sykdommer som finnes andre steder i verden, forklarer hun.

Nassima sier at det beste med studiet er å lære både menneskekroppen og mennesket å kjenne. Men hun synes det er vanskelig å forklare hva som er det beste med legeyrket fordi det innebærer så mye.

– Hovedgrunnen til at jeg vil bli lege er for å kunne hjelpe de som trenger det, og i noen tilfeller også kunne redde liv, forteller hun.


Drømmejobben
Nassima har mange drømmer for fremtiden og vet at det ligger mange muligheter i legeyrket.

– Jeg ønsker å jobbe internasjonalt med globale helsespørsmål. Leger uten grenser er også en drøm, men jeg ser for meg at det er noe jeg vil gjøre i en begrenset periode. Den ultimate jobben er innen WHO. Det er den store drømmen og noe jeg har veldig lyst til å få til, sier hun og smiler.

For henne er det  viktig å få frem alle mulighetene som ligger i medisinutdanningen.

– Det er lett å tenke at medisin betyr leger og sykehus, men det er så mye mer. Det handler blant annet om forskning, globale helsespørsmål og en generell forståelse av hvordan verden fungerer. Jeg er veldig engasjert og ønsker også å bruke det i min fremtidige jobb, forteller hun.

Kommentarer

kommentarer