Studenten som tenker grønt

Studenten som tenker grønt

Studenten som tenker grønt

by 28/09/2016

– Jeg hadde veldig lyst til å studere økonomi men synes å bare forholde seg til et selskaps bedriftsøkonomiske forhold ikke dekket det som interesserte meg mest. Derfor valgte jeg å studere samfunnsøkonomi, jeg hadde et større behov for å se på helheten i samfunnet og hvordan ulike mekanismer påvirket hverandre.

Selv om han visste lite om samfunnsøkonomi studiet valgte han likevel å kaste seg ut i det, i dag er det et valg han er veldig fornøyd med, og han ønsker gjerne at flere ser mulighetene som finnes der ute. Som student har han også vært aktiv med A Step Closer, en veldedighets organisasjon som jobber for å bedre vilkår til unge i utlandet. Dette i tillegg til noe han interesserer seg veldig mye for, og det er nettopp miljøøkonomi. For i sommer fikk han jobbet med akkurat dette hos Posten Norge

– Jeg startet hos Posten Norge som en tilfeldighet. Jeg hadde egentlig planer om å søke andre internships i offentlig sektor og direktorater, men siden Posten hadde søknadsfrist før de andre og jeg fikk et tilbud fra dem valgte jeg å jobbe for dem i sommer. Tilfeldighetene førte til et av de beste mulighetene for meg.

For hos Posten Norge fikk Nour-Eddine langt flere muligheter enn det han hadde tenkt seg i begynnelsen, en fleksibel ledelse gjorde at han kunne tilpasse oppgaven sin i forhold til sine interesser og utfordringer Posten hadde.

Hva gjorde du under din internship?
– Jeg har studert emner blant annet innenfor miljø- og ressursøkonomi som er en gren innenfor samfunnsøknomi, og dermed gjorde jeg en samfunnsøkonomisk analyse å om det er mer mijøvennlig med e-handel kontra tradisjonell handel. Dette var Posten også opptatt av siden å levere pakker for selskaper som jobber med e-handel begynner å bli en stor del av deres virksomhet. Denne analysen skulle bidra til å lage en markedsføringskampanje for dem.

Etter en endt sommerinternship har Nour-Eddine mange positive erfaringer i sammenlignet med å jobbe med tradisjonelle sommerjobber han har hatt tidligere, og synes dette har vært et av de mest lærerike jobbene han har hatt.

– Så lenge man virkelig brenner for noe har mulighetene vært åpne, ledelsen i Posten har vært mye mer fremoverlent enn det jeg har opplevd hos andre selskaper, i tillegg til at de lytter og gir muligheter til ansatte som utfordrer dem tilbake. Min opplevelse hos dem under dette sommer intershippet har vært såpass positivt at jeg kommer videre å søke på deres 2 årig trainee program. Posten er et selskap som tar sitt samfunnsansvar på alvor sammenlignet med andre selskaper, og miljøsatsingen veldig viktig for dem, noe jeg er veldig opptatt av.

Nour-Eddine er også veldig opptatt at flere velger utradisjonelle oppgaver enn bare de tradisjonelle, og avslutter med å fortelle
– Det er veldig mange muligheter der ute enn å bare bli advokat, ingeniør eller lege. Man bør studere det man selv har lyst til og finne ut mer av yrkene, og jeg savner å se flere med marokkansk bakgrunn ta disse valgene bevisst. Jeg på min side har foreldre som ikke har tatt høyere utdanning, og derfor er det viktig for meg å komme meg et steg videre og gripe de mulighetene som finnes. Norge er et land med mange muligheter og man må ta de mulighetene våre foreldre ikke fikk.

 

Posten i disse dager åpnet for søknader til konserntrainee programmet. Søknadsfrist 09.10.2016.

Kommentarer

kommentarer

Related Posten Norge Articles

Similar Posts From Posten Norge Category