Tar Tigerstaden med storm!

Tar Tigerstaden med storm!

Tar Tigerstaden med storm!

by 31/12/2014

Luksus å studere i Norge
Hvorfor ønsket du å studere til siviløkonom på NHH?
– Jeg hadde hørt at det var mange kloke personer som hadde gått på skolen og siviløkonom er en god utdannelse med mange muligheter. Utdannelsen åpner mange dører og er du flink, kan du gjøre hva du vil, svarer Vaishali.

Vaishali sier hun er svært skoleglad og liker å studere. Når jeg spør hvorfor, svarer hun med et ord: Luksus!
– Når jeg har besøkt India med min familie har jeg sett personer som arbeider veldig hardt hele tiden. Det å få muligheten til å studere, omtrent gratis i Norge er luksus! Vi glemmer hvor godt tilbudet er, så man bør gripe muligheten og benytte seg av det!

Hun er også tildelt det prestisjefylte Alarga stipendet på grunn av sin innsats på skolen og sin
interkulturelle forståelse. Som Vaishali viser tydelig ved at hun snakker flytende hindi, spansk, norsk og engelsk. Hun har studert spansk et semester i Mexico og fortsatte senere i Argentina. Hun tok i tilegg deler av sin utdanning i London og Italia. Dette er et stipend som tildeles åtte personer i året. Hun er glad for å ha fått et nettverk med andre dyktige personer som også er tildelt stipendet. I tilegg har hun vært aktiv i NHH sin studentavis, hvor hun utnyttet sine kreative sider og ble kjent med hva hun ønsket å arbeide med når hun var ferdig.

Fikk drømmejobben hos Gambit Hill & Knowlton.
Gambit Hill & Knowlton er Norges største konsulentfirma innen PR og kommunikasjon. Vaishali hadde ingen anelse om at det var her hun skulle ende etter en master i Brand Mangement på NHH i Bergen. Etter studiet reiste hun til Tigerstaden og kapret drømmejobben.
– Tidligere studenter fortalte meg at jeg var flink til å kommunisere og jeg hadde passet i et slikt arbeid. Jeg så likhetstrekk ved disse studentene og med en blanding av mine personlige interesser fant jeg fort ut at et kommunikasjonsfirma var stedet jeg burde arbeide.

Toppkarakterer
Den unge damen har et pent vitnemål å vise med A i gjennomsnitt da hun tok sin spesialisering i Brand Mangement. Samtidig legger hun ikke skjul på at det ligger hardt arbeid bak resultatet av vitnemålet.
– Første året var det tøft å starte på NHH. Det var stort press med mange dyktige studenter som var vant til å gjøre det bra på videregående skole. Jeg arbeidet hardt og fikk gode resultater til slutt. Det er ingen skam å ta en eksamen på nytt.

Vaishali legger også til at øving gjør mester i slike fag. Noen har det kanskje naturlig i seg, men noen må arbeide ekstra mye. Det å lage unnskyldninger for å ikke få til ting er feigt. Man kan hvis man vil. Det handler om riktige holdninger, når du ønsker å få gode karakterer. Hvordan du takler utfordringene underveis er avgjørende for hvordan du skal få det til.
– Det er en helt annen liga på høyere utdanning enn på videregående skole. Det er greit å falle, men det er viktig å reise seg opp igjen. Samtidig er det viktig å ha et mål hele veien i utdanningen. Ikke glem hvem du er og hvorfor du ønsket å studere. Behold dine interesser og bruk dem i utdanningen din.

Til slutt, ikke glem å ha riktig arbeidsdisiplin!

Kommentarer

kommentarer

nhh

Related NHH Articles

Similar Posts From NHH Category