Tre nøkkelkvinner som viser veien

Tre nøkkelkvinner som viser veien

Tre nøkkelkvinner som viser veien

by 06/02/2015

Vi drar spent opp til andre etasje i bokhandelen på Eldorado. Her møter vi tre ivrige kvinner som tar oss imot med en varm velkomst, kaffe/vann og snacks er tilberedt. På lerretet står det klart og tydelig ”Cle women” i store bokstaver, for dette er nemlig en kveld spesielt for alle kvinner. Kvinnene begynner sakte, men sikkert å strømme inn for og sikre seg plasser. Dette er noe mange har gledet seg til. Et seminar om motivasjon og inspirasjon. Vi spør Zoulikha om ideen bak denne nettverksbyggingen,

– Vi har opplevd at kvinner tradisjonelt sett kan ha en tendens til å se ned på hverandre, være sjalu, bære på bitterhet eller nag. Nå gjelder ikke det alle kvinner, men det finnes kvinner der ute som har en slik kald front og det særlig i motebransjen lik vi har erfart. Vi har vært på sammenkomster hvor vi gått hjem skuffende over mangelen på inkludering. Det er som regel et bestemt program og deretter blir det grupperinger hvor man helst skal være med sine bekjente – dersom du er ny blir du stående alene. Dette har blitt en såkalt ”norm” som kan gjelde uavhengig bransje og, men er i alle fall noe av roten til ideen vår. Vi er engasjerte til å oppløse denne fronten blant kvinner. Alle skal være med.

Hva står egentlig ”Cle women” for?

– Cle betyr nøkkel på fransk og women er jo kvinner på engelsk. Oversettelsen på norsk blir dermed ”Nøkkelkvinner”. Vi valgte dette navnet for nettverket, fordi det gjenspeiler at vi alle eier en nøkkel til å åpne dørene for våre drømmer. Vi er unike og besitter erfaringer, kunnskap og råd flere kan få nytte av. Alle kvinner er individuelle nøkkelkvinner, men i fellesskap kan vi utføre det utenkelige, legger Kinza til.

Det blir stille i salen og vi setter oss ned for og lytte. De inviterte foredragsholderne er klare for å dele sitt ord. Første dame i plenum er Kjersti Tønneberg, frilans salgsdirektør for hudpleie merket Mary Kay. Hun gir oss en inspirerende metafor til ettertanke,

– Når en pilot skal ta flyet av fra rullebanen drar han ikke halvveis i spaken, for da vil det jo ikke lette. Nei, han drar hele spaken og slik må vi tenke med business. Du må ha et mål. Stort mål. Gjerne et hårete ett. Så har du noe å strekke deg etter. Aldri la frykten for og mislykkes bli større enn gleden av og lykkes, understreker hun.

Det blir en kort pause. Jentene får en mulighet til å slå av en samtale med hverandre, foredragsholderne og ta noen selfies i fellesskap. Det er god stemning og vi observerer allerede nye tilknytninger. Neste kvinne med mikrofonen er Nassima Dzair, CEO og grunnlegger av Interbridge. Det dukker opp et lysbilde med teksten ”Activate your potential”. Dette utsagnet forklarer hun oss nærmere,

– Det vil si at det ligger ett iboende potensial hos dere alle, som er større enn dere selv aner, men det trenger å aktiveres. For å få til dette må du ut av komfortsonen, og overkomme frykt og begrensende tanker. Jeg har alltid hatt en interesse av å forstå mekanismene rundt og i mennesket. Vi har en effekt på hverandre, og gjerningene våre har ringvirkninger. Derfor er jeg opptatt av det at man kan gjøre en forskjell. De man har rundt seg og støtten de gir er avgjørende. Jeg er inspirert av de som deler raust. Dette bringer oss tilbake til kvinnesamhold og at det finnes nok av muligheter for alle. Vi må heie på hverandre. Hva er din inspirasjon? Spør hun publikum.

Ett øyeblikk får kvinnene hjertet i halsen med tanken på å snakke i plenum, men etter hvert som mikrofonen går på rundgang blir alle komfortable og deler sin inspirasjon. Alle kvinnene har ulik bakgrunn, men kommer til en enighet om at inspirasjonen ligger i å se hverandre gjøre det bra, i forbilder og i å leve ut sine interesser. Mens foredragsholderne får applaus og takker for seg sniker vi oss til arbeiderne fra Mary Kay,

Hva synes dere om seminaret?

– Vel, det har vært utrolig spennende og givende. Vi har aldri vært med på noe sånt tidligere, men dette var absolutt en fryd å ta del i. På en side var det en smule nervepirrende å prate i mikrofonen. På en annen kom vi allerede under seminaret ut av komfortsonen som det har vært snakk om, forteller de begeistret.

Seminaret er ikke helt over ettersom alle i begynnelsen av seminaret fikk ett lodd gjennomføres det en loddtrekning av to goodiebags. Utenom dette tildeles alle gratis magasiner på vei ut av salen. Vi spør Sheery om hensikten bak loddtrekningen,

– Seminarene har til formål å være inspirerende, men det skal ikke være altfor strenge tøyler og mener derfor slike festligheter vil bidra til at det også blir gøyalt å delta.

Hva er responsen?

– Den har bare vært positiv og motiverer oss til å ta nettverket til nye høyder. Vi skal ha fire seminarer i løpet av året med forskjellig tema, og nettsiden skal brukes til å skrive artikler rundt temaene det vil bli lagt vekt på, røper de unge kvinnene.

Hvordan føler dere seminaret har gått?

– Dette er fortsatt nytt for oss, men vi er utrolig fornøyd med resultatet. Langt bedre enn forventet. Vi har laget en plattform og er avhengig av at andre vil bidra. Vi har en lidenskap, en sterk tro på prosjektene og gjør derfor dette frivillig. Vår visjon er at dette samholdet skal utvikles i større grad på tvers av etnisitet, religion eller politisk tilhørighet. Her er vi alle kvinner i et samhold uavhengig bakgrunn, sier de avslutningsvis.

CLÉ WOMEN er en helinkluderende kvinne organisasjon, uavhengig av etnisitet, religiøs- og politisk bakgrunn. Her på clewomen.com vil du kunne dele dine erfaringer og ha muligheten til å inspirere andre kvinner, samt å søke hjelp fra andre som har vært i samme situasjon, hvorvidt det gjelder feks, utdanning, karriere, helse etc. CLÉ WOMEN håper på å engasjere deg og andre kvinner til å ta del!


“#minMotivasjon”

From Clé Women, posted by ambisjoner on 2/05/2015 (49 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Kommentarer

kommentarer